Onze technologie: WST & WSTplus

Dankzij de gepatenteerde technologieën WST en WSTplus biedt Exypnos een alternatieve manier om op een meer kostenefficiënte manier polyurethaanafdichtingen aan te brengen op de meest uiteenlopende producten, en dit zowel voor grote oplages als kleine series.

Toepassingsmogelijkheden

De WST- en WSTplus-toepassingen bieden de mogelijkheid om een polyurethaan-framing en een verlijmingsoperatie als unieke of gecombineerde operatie volautomatisch uit te voeren, in één cyclustijd.

Productieoplossingen op maat

De afdeling Exypnos Systems biedt productieoplossingen op maat. Dit kan enerzijds door de volledige WST/WSTplus-productie op zich te nemen of anderzijds door de nodige materialen ter beschikking te stellen om van uw WST/WSTplus-project een succes te maken.

Sectoren waarin we actief zijn

Onze klanten situeren zich in de mobiliteits-, energie- en bouwsector en in de consumptiegoederenindustrie. In de productieprocessen worden verschillende materialen, zoals glas, polycarbonaat, plastic, staal en aluminium gecombineerd.

Mobiliteit

Met de WST/WSTplus-technologie willen wij voor een nieuwe generatie producten, die worden gebruikt in diverse mobiliteitstoepassingen, een pasklare fabricatiemethode aanreiken. Wij willen diverse productdesigns, ook met een complexere vormgeving, integreren in een kostenefficiënte manufacturing, om zo de mobiliteit van de toekomst te ondersteunen en verder te diversifiëren.

De toepassingen variëren van diverse glassystemen, elektronica-integraties tot batterijcelhouders voor elektrische voertuigen.

Energie

Met ruim 10 jaar ervaring met diverse framing-toepassingen voor fotovoltaïsche zonnepanelen van verschillende merken, zowel voor in het dak geïntegreerde als opbouwmodellen, heeft polyurethaan-framing zijn toegevoegde waarde al ruimschoots bewezen.

De WST-toepassing wordt ook aangewend voor thermische zonnecollectoren, waarbij het productiemontageproces van de collector wordt teruggebracht tot één operatie, dankzij een esthetische en functionele polyurethaan-framing die geheel automatisch wordt aangebracht.

Bouw

Alleen in de EU staan er 210 miljoen gebouwen, waarvan slechts 75% voldoet aan de actuele energieregelgeving. Bovendien zullen ze nog tot 2050 bewoond blijven. Dit betekent een grote uitdaging voor de sector.

Wil een product zich niet uit de markt prijzen, dan moet het aansluiting vinden bij kosten- en energie-efficiënte toepassingen en Smart Buildings. WST/WSTplus biedt diverse mogelijkheden voor toepassingen in glas, acrylaat en polycarbonaat.

Consumptiegoederen

Voor consumptiegoederen zijn er steeds meer mogelijkheden. Ze worden zowel gebruikt in bouw- of mobiliteitstoepassingen, als rechtstreeks door de consument.

Met WST/WSTplus willen wij de productie van diverse en zeer complexe producttoepassingen kostenefficiënt maken.

Slimme polyurethaantoepassingen

Ontdek welke oplossingen we bieden in uw sector.