Exypnos trots om deel uit te maken van het Lightyear Research Vehicle Project

Lightyear stelt voor:
Research Vehicle – Exypnos trots op deelname in dit project


De drive voor innovatie en smart manufacturing is de kern van ons succes! Daarom stellen we u graag onze samenwerking met Lightyear voor: Lightyear ontwikkelde Lightyear One, de meest duurzame elektrische wagen met het grootste bereik tot nu toe!

Exypnos ontwierp de polyurethaan framing voor Lightyear’s VIPV pilot project voor de Tesla Model3.

Dit is een volledig dak-geïntegreerd custom Solar PV paneel dat perfect esthetisch en functioneel aansluit met de voorruit en achterruit van de wagen, en kan bovendien vrijwel plug-in worden gemonteerd.

De polyurethaan framing faciliteert niet enkel de perfecte fitting in het voertuig, het zal tevens de prestaties van het VIPV-systeem gedurende de hele levensduur waarborgen door als vochtbarrière te fungeren en zo het gelamineerde PV-pakket te beschermen.

Door onze WST lagedruk polyurethaan giettechniek voor glas met PU-framing te gebruiken, kon Lightyear het VIPV-product ontwerpen met een minimale glasdikte, zonder enig risico op glasbreuk tijdens het WST-proces dat werd uitgevoerd bij Exypnos in België.

We zijn verheugd om samen te werken met Lightyear en het pad te effenen voor een toekomstige generatie VIPV lichtgewicht en hoogwaardige producten!

“Maybe Tesla could learn something from Lightyear’s project because this integration looks extremely good.”
(source: Electrek magazine)

 

Voor meer informatie, contacteer ons!