E-mobility oplossingen

Het Exypnos-team is de trotse winnaar van de CLEPA Innovation Award 2021 in de ‘SME-cooperation’ categorie voor onze geïntegreerde zonnepanelen technologie.

De weergegeven VIPV-systemen zijn ontwikkeld op basis van de superieure ’toegevoegde waarde’ technologie van Exypnos. Deze oplossingen resulteren in een betere energie-efficiëntie, een hogere betrouwbaarheid en een breed gamma aan mobiliteitstoepassingen.

Een door Exypnos ontwikkeld thermisch interfacemateriaal en een verscheidenheid aan vloeistofafdichtingen beschermt de accu’s in elektrische auto’s.

Turn key polyurethane pouring units

Exypnos voorziet u van een turn key installatie, uitgerust met de meest geavanceerde functies om elk project in kader van polyurethaan framing & verlijming en component bonding mogelijk te maken. De gehele unit wordt door Exypnos samengebouwd, geïnstalleerd en opgestart. Onze WST experten en robot programmeurs staan ter beschikking voor finetuning van uw PU gietproces.

Activiteiten met Toegevoegde Waarde (ATW)

Exypnos biedt productieactiviteiten als ‘activiteit met toegevoegde waarde’ aan voor specifieke programma’s voor prototypes en serieproductie. Wij creëren toegevoegde waarde met een innovatieve, kostenefficiënte fabricage in één stap die uiteenlopende en complexe productassemblages vergemakkelijkt.

Engineering & equipment op maat van de klant

Ons ervaren team van technische experten ontwerpt alle matrijzen en gereedschappen op maat van uw product applicaties.

Proces benodigdheden

Exypnos beschikt over een gamma van proces benodigdheden om uw PU gietproces of verlijming feilloos te laten verlopen. Wij bieden o.a. diverse lijmsystemen, custom soft tool profielen en lijmseals aan.

Sectoren waarin we actief zijn

Onze klanten situeren zich in de mobiliteits-, energie- en bouwsector. In deze sectoren wordt onze technologie toegepast op uiteenlopende materialen zoals glas, polycarbonaat, plastic, staal en aluminium.

Mobiliteit

Met de WST technologie reiken wij een pasklare fabricatiemethode aan voor een nieuwe generatie producten.

Energie

Met ruim 10 jaar ervaring met diverse framing-toepassingen voor fotovoltaïsche zonnepanelen van verschillende merken heeft polyurethaan-framing zijn toegevoegde waarde al ruimschoots bewezen.

Bouw

Alleen in de EU staan er 210 miljoen gebouwen, waarvan slechts 75% voldoet aan de actuele energieregelgeving. Bovendien zullen ze nog tot 2050 bewoond blijven. Exypnos biedt met de WST- en Component Bonding technologie een oplossing aan fabrikanten om aan de verstrengde regelgeving te kunnen voldoen.

Slimme polyurethaantoepassingen

Ontdek welke oplossingen we bieden in uw sector.