Industriële toepassingen

Polyurethaan framing & verlijming, matrijzen & installaties

De WST- of WSTplus-productietechnologie matchen met bestaande of nieuwe producten en aansluitend een kostenefficiënte productie en productverbetering implementeren, dat is ons objectief. Ons team van experten gaat het gehele industriële WST- of WSTplus-project gefaseerd ontwikkelen en in zijn geheel opbouwen.

Applicatiemogelijkheden

De toepassingen met de WST- en WSTplus-technologie bieden de mogelijkheid om een polyurethaan-framing en verlijmingsoperatie als unieke of gecombineerde operatie volautomatisch uit te voeren, in één cyclustijd.

Het specifieke BASF-polyurethaansysteem dat Exypnos gebruikt bij de verlijmings- en framing-toepassingen, is een gevalideerd systeem dat onder andere al meer dan 20 jaar wordt gebruikt in diverse auto-industrietoepassingen.

Het engineering team van Exypnos optimaliseert het productconcept  biedt ondersteuning bij het ontwerpen, start en begeleidt indien nodig specifieke ontwikkelingen, en ontwerpt alle productie- en machinetoepassingen.

De graad van automatisering voor het verlijmen en/of framen engineeren wij, en de gehele installatie wordt ‘turn key’ door Exypnos geïnstalleerd en opgestart.

Legende

1. Matrijsstructuur 2. Nozzle 3. WSTplus profiel 4. Matrijsstructuur
5. Te framen paneel 6. Polyurethaan 7. Soft Tool

Framing

Het framen van producten met polyurethaan door middel van de WST/WSTplus-technologie is een drukloos en stress-loos gietproces. Hierdoor zijn tolerantie en combinaties op vlak van productvormgeving die proceskritisch zijn voor het framing-proces makkelijker te compenseren in vergelijking met een RIM framing proces, dankzij onze ontwikkelde Soft Tool-technologie.

Onze benadering bij het ontwikkelen van uw product-framing streeft naar een perfect huwelijk tussen het correct bepalen van de verbeterde productfunctionaliteit en een efficiënt productieproces.

Ons team van specialisten werkt met u samen om deze doelstellingen om te zetten in resultaten.

Verlijming

Onze definitie van verlijming is polyurethaan op een procesefficiënte manier gebruiken om allerlei componenten te hechten voor verschillende producttoepassingen. 

Dankzij het reactieve BASF-polyurethaan ontstaat er een snelle en duurzame hechting van het product, waardoor we een zeer performante cyclustijd bereiken.

De toepassing van ‘adhesive performance’ bij componenten combineren of vervangen wij door een mechanische componentverankering. Hierdoor wordt de materiaalkeuze van de componenten vrijwel onbeperkt en worden primertoepassingen om de adhesie te activeren, beperkt.

Legende

1. Nozzle 2. Matrijsstructuur 3. Te verlijmen component
4. Polyurethaan 5. Paneel

Exypnos Engineering

Onze multidisciplinaire engineeringafdeling staat centraal voor een professionele en projectmatige aanpak van uw projecten.
Exypnos heeft bijna 20 jaar ervaring in het opbouwen van complexe polyurethaanvormgevingen in verschillende applicaties. Ons team beschikt over de nodige expertise en over alle WST/WSTplus-faciliteiten voor het ontwikkelen van uw procescompatibel polyurethaanproduct.

Matrijzen

Het Exypnos engineering team ontwikkelt en ontwerpt alle matrijzen en gereedschappen  in functie van het toepassen van WST- of WSTplus-technologie. Een door Exypnos geselecteerde leverancier neemt de bouw  van de machines voor zich.

Eveneens voor de silicone-injectiematrijzen die Exypnos Systems gebruikt voor de productie van Soft Tool-technologie- lijmcaviteitproducten, neemt het Exypnos-engineeringteam het ontwerp op zich en besteedt ze het bouwen uit aan een partnerleverancier.

Productiematrijzen

De productiematrijzen van de WST- en WSTplus-technologie die onze klanten of Exypnos Systems gebruiken in diverse productietoepassingen, zoals daksystemen voor auto’s bij Webasto, zijn precisiegereedschappen voor een hoogkwalitatieve productieomgeving. Dit type matrijzen faciliteert het volautomatische zeer nauwkeurige polyurethaan-framing- en verlijmingsproces.

Installaties

Een WST- of WSTplus-productielijn bestaat niet enkel uit machines die de volautomatische polyurethaan-framing- of verlijmingsoperaties uitvoeren, maar ook uit alle randapparatuur die eventuele manuele of automatische operaties uitvoert voor en na de polyurethaangiettoepassing. Exypnos Engineering bestaat uit een team specialisten dat deze productielijnen op maat ontwerpt en realiseert, in samenwerking met onze partnerleveranciers.

Een slimme en compacte mulitproductieomgeving, opgebouwd volgens de strikte regels van Lean Manufacturing, vormt het DNA van de WST- of WSTplus-productietoepassing.

Een WST- of WSTplus-installatie omvat meestal een lagedrukdoseermachine met mengkop voor het gieten van polyurethaanmateriaal in de matrijscaviteit die beweegt door middel van een 6-assige robot. Om ook het framen of verlijmen van zeer grote producten (zoals lichtkoepels en zonnedaken) toe te passen, wordt de WST- of WSTplus-productiematrijs meestal op een robotunit met een 7e as en 360°-rotatie gemonteerd.

Slimme polyurethaantoepassingen

Ontdek welke oplossingen we bieden in uw sector.