Exypnos – technology in motion

Johan Van Dyck, CEO van Exypnos, was bij Recticel actief als consultant sinds 1999. In 2005 stond hij mee aan de wieg van de WST-technologie. BASF kocht in 2009 het WST-patent over van Recticel, waardoor WST, nog steeds in samenwerking met Johan, verder werd uitgewerkt tot een nieuwe operationele technologietoepassing.

De WST-technologie werd zodanig verder ontwikkeld en verbeterd dat er nieuwe methodes en applicaties tot stand kwamen, waarop Johan van Dyck in maart 2013 de patentaanvraag voor de WSTplus-technologie indiende en kort daarna, in mei 2013, de firma Exypnos oprichtte met een team van specialisten in het domein van polyurethaan.

Auto-industrie

De wereldmarktleider op gebied van daksystemen voor de auto-industrie, Webasto, besliste begin 2014 om de WSTplus-technologie te implementeren. Dankzij een zeer succesvol FTM-pilootproject (fixed transparant module), werd de WSTplus-technologie in december 2014 wereldwijd vrijgegeven na het gehele OEM-testprogramma succesvol te hebben doorstaan. Ondertussen groeide de startup Exypnos uit tot een wereldspeler in de sector van de zonnedakproducten, met onder meer 2 series OEM-projecten in Shenyang, China.

Systems & Engineering

Tegen 2016 hadden de bedrijfsactiviteiten van Exypnos een dusdanige expansie doorgemaakt dat het bedrijf werd opgesplitst in 2 afdelingen: Exypnos Systems, onze eigen productieafdeling, en Exypnos Engineering, de denk- en ontwikkelingstank van Exypnos.

Dankzij voortdurende ontwikkelingsprocessen, optimalisatie en de ervaringen bij het implementeren van de Exypnos-productiesystemen in onder meer de automobielsector en de sector van de zonne-energie, zet ons team volop in om de technologie ook succesvol te introduceren in andere sectoren, zoals de bouwsector en de consumptiegoederenindustrie.

Onze missie

Exypnos biedt dankzij een team met 20 jaar ervaring, goed doordachte alternatieven voor verlijming-, framing- of inkapseltoepassingen met polyurethaan. Wij doen dit door middel van een robuuste en sterk geautomatiseerde productiemethode, waarbij de productie van uw kwaliteitsproduct volgens gedefinieerde specificaties centraal staat. Bovendien gebeurt dit op een kostenefficiënte manier, waarbij we onder meer de productiestappen en -operaties gaan beperken en de BOM-structuur gaan vereenvoudigen.

Wij bieden onze klanten die opteren voor een in-house operatie een pasklare industriële totaaloplossing aan. Het Exypnos-team verzorgt de productdefinitie en de engineering van uw volledige verlijmings-, framing- of inkapselsysteem. Via een circulair economisch systeem bieden wij Soft Tool-profielen aan, als onderdeel van het WST/WSTplus-proces. Bovendien verzorgen wij on-site procesengineering als aanvulling op het BASF-team.

Indien onze klanten de WST/WSTplus-polyurethaantechnologie willen toepassen en opteren om deze operaties te outsourcen, biedt de productieafdeling van Exypnos Systems concrete oplossingen. In dit geval gaat ook het Exypnos Engineering-team het gehele engineeringtraject (product-uitrusting-installatie) behartigen en in-house bij Exypnos Systems implementeren.

Contacteer één van onze specialisten voor verdere toelichtingen over beide toepassingen. Een samenwerking met Exypnos betekent een doordachte stap naar de producten van morgen.

Werken bij Exypnos

Exypnos werd opgericht in 2013 en heeft vandaag een ijzersterke reputatie wanneer het gaat om de implementatie van productiesystemen met polyurethaantoepassingen.

Innovatie en ontwikkeling vormen de kern van het Exypnos-team. Hiernaast zijn onze hoofddoelen een hoge klanttevredenheid en de opbouw van langdurige, aangename samenwerkingsverbanden. Dit kan enkel en alleen dankzij een team getalenteerde en gemotiveerde medewerkers die dagelijks het beste van zichzelf geven.

Wilt u graag deel uitmaken van ons team? Solliciteer spontaan door uw motivatiebrief en cv naar veerle@exypnos.be te mailen.

Slimme polyurethaantoepassingen

Ontdek welke oplossingen we bieden in uw sector.