Exypnos – technology in motion

Een gegoten stukje geschiedenis

Johan Van Dyck en Stijn Langie stonden beiden mee aan de wieg van de WST / Window Spray Technology toepassing bij de firma Recticel in 2005. Enkele jaren na de marktintroductie met projecten voor ondermeer Opel en Volvo, werd in 2009 BASF de nieuwe patenteigenaar en ook de wereldwijde polyurethaan systeemfabrikant voor deze toepassing. Johan Van Dyck richtte in mei 2013 de firma Exypnos op als WST applicatie spin-off, wat meteen de start werd van een nieuwe generatie WST toepassingen.

Onder de Exypnos vlag onderging de WST technologie de daarop volgende jaren verschillende matrijs- en procesverbeteringen waaruit nieuwe innovatieve en verbeterde polyurethaan giettoepassingen ontstaan zijn. Later, in 2013, werd een aanvullende WST matrijstoepassing gepatenteerd door Exypnos: WSTplus technologie. Op basis van deze giettechniek stapte Exypnos in een 5-jarig nauw samenwerkingsverband met de firma Webasto, de wereldmarktleider op gebied van daksystemen in de auto-industrie. Meteen werd een succesvol pilootproject opgestart en dat zorgde in 2014 voor een wereldwijde technologievrijgave met aansluitend serieprojecten in Shenyang.

Sinds 2018 is Exypnos verder geëvolueerd tot marktleider voor WST technologie integraties met diverse toepassingen in zowel Europa als China, in de automotive industrie maar ook met toepassingen in de energie- en bouwsector.

Een geframede visie zonder limieten

Het kwaliteitslabel van Exypnos staat voor de excellente begeleiding, startende van productniveau tot het turnkey integreren van onze state-of-the-art productie oplossingen voor diverse polyurethaan giettoepassingen, volledig in het beheer van één centrale partner.

Onze expertise omvat zowel proces- als robotingenieurs, alsook matrijs en equipment techneuten die het gehele traject van productconcept tot en met de opstart van de WSTPE unit in uw productieproces verzekeren.

Optioneel kan Exypnos uw WSTPE unit aansluiting laten vinden bij uw Industry 4.0 traject, dankzij de Exypnos Operating System (EOS) software extensies.

Contacteer ons voor een kennismaking en een informerend gesprek. Daag ons uit om uw polyurethaan framing of component verankeringsvraagstuk te tackelen! Wij popelen om u uitgebreid te informeren over alle oplossingen die Exypnos te bieden heeft!

Slimme polyurethaantoepassingen

Ontdek welke oplossingen we bieden in uw sector.