Expertise in verschillende sectoren

Onze klanten situeren zich in de mobiliteits-, energie- en bouwsector en in de consumptiegoederenindustrie, waar men eveneens verschillende materialen combineert in de productieprocessen, zoals glas, polycarbonaat, plastic en aluminium.
Mobiliteit

Mobiliteitssector

Onze toepassingen in de automobielsector zijn uiteenlopend en variëren van diverse glas- of polycarbonaatsystemen tot fotovoltaïsche systemen met elektronica-integraties.

Onze bestaande klanten in de auto-industrie zijn onder meer daksysteemfabrikant Webasto, één van de marktleiders op dit gebied.

Bovendien biedt de WST/WSTplus-technologie toepassingen voor batterijcelhouders voor elektrische voertuigen.

Het Exypnos Engineering-team is een actieve partner in het definiëren van de juiste match tussen product en technologie, en zorgt bovendien voor een projectmatige uitwerking, waarna onze klanten of Exypnos Systems de WST/WSTplus-productie verzorgen.

Contacteer één van onze specialisten voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw toepassing.

Energie

Energiesector

Voor het verstevigen en beschermen van zonne-energieproducten – thermisch of fotovoltaïsch – worden in hoofdzaak geëxtrudeerde profielen gebruikt.

Dankzij de WST/WSTplus-technologie biedt Exypnos een innovatief en kostenefficiënt alternatief met polyurethaan.

Dit kan voor opbouwsystemen (BAPV), waarbij het solar-paneel bovenop een bestaande constructie wordt geplaatst en het polyurethaankader de functie krijgt van randbescherming en versteviging, eventueel met geïntegreerde bevestigingsmogelijkheden. Onze technologie biedt echter ook mogelijkheden voor dakgeïntegreerde systemen (BIPV), waarbij WST/WSTplus alle designvrijheid levert voor een esthetische en functionele oplossing.

Het WST-polyurethaansysteem van BASF voldoet aan de standaardnormen voor solar-toepassingen.

Contacteer één van onze specialisten voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw toepassing.

Bouw

Bouwsector

In de bouwsector voorziet men heel wat producten van een frame of omkadering, bijvoorbeeld als stootrand om het bouwproduct te beschermen (glasramen, deuren, …), als afdichting tegen vocht of vuil (glaskoepels, laminaat, …) of als montageonderdeel.

Wegens een veelal beperkte oplage aan standaardproducten is RIM of ‘injection moulding’, waarbij voor iedere productafmeting een aparte matrijs noodzakelijk is, vaak niet economisch haalbaar om deze bouwproducten van een passend frame te voorzien.

Over het algemeen grijpt men dan terug naar klassieke oplossingen met geëxtrudeerde profielen, waarbij de designvrijheid natuurlijk eerder beperkt is.

Met WST/WSTplus is deze flexibiliteit er wel. Dankzij een uitgekiend matrijs-/productieconcept kan WST/WSTplus met éénzelfde opstelling een brede waaier aan productafmetingen behandelen. Voor bouwtoepassingen, waar nog steeds veel op maat wordt gewerkt en er dikwijls veel productvarianten bestaan, is dit een absolute meerwaarde.

Naast een grote designvrijheid wat het frame betreft, biedt WST/WSTplus de mogelijkheid om componenten zoals scharnieren, bevestigingspunten of zelfs elektronica in het polyurethaanframe te integreren. Bovendien kunnen er tijdens dezelfde processtap bijkomende componenten aan het bouwproduct worden bevestigd via verlijming en/of verankering, gebruikmakend van hetzelfde PUR-materiaal. Op deze manier levert het WST/WSTplus-proces een zeer hoge toegevoegde waarde aan het desbetreffende product.

De lange levensduur van deze bouwproducten vraagt om duurzame framing-materialen. Dankzij de uitgebreide ervaring met jarenlange UV-blootstelling voor automobieltoepassingen, kan Exypnos ook voor de bouwsector met kennis van zaken het juiste WST PUR-materiaal selecteren.

Contacteer één van onze specialisten voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw toepassing.

Consumptiegoederen

Consumptiegoederenindustrie

Steeds meer consumptiegoederen vinden hun weg naar applicaties in bouw- en automobieltoepassingen die steeds intelligenter worden. De mogelijkheden worden breder en dynamischer, waardoor nieuwe fabricage-uitdagingen opduiken.

Exypnos rijmt diverse delicate en complexere productdesigns met een kostenefficiënte fabricage door middel van de mogelijkheden van WST/WSTplus-polyurethaan.

Contacteer één van onze specialisten voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw toepassing.

Slimme polyurethaantoepassingen

Ontdek welke oplossingen we bieden in uw sector.