Bouw

In de bouwsector worden veel producten van een frame of omkadering voorzien. Denk maar aan stootranden om bouwproducten te beschermen (glasramen, deuren, …), afdichtingen tegen vocht of vuil (glaskoepels, laminaat, …) of montageonderdelen.

Onze technologie biedt een grote flexibiliteit in designvrijheid wat belangrijk is bij bouwproducten waar esthetiek, naast functionaliteit, een prioriteit is.

Dankzij een uitgekiend matrijs-/productieconcept kan met éénzelfde opstelling een brede waaier aan productafmetingen behandeld worden. Voor bouwtoepassingen, waar nog steeds veel op maat wordt gewerkt en er dikwijls veel productvarianten bestaan, is dit een absolute meerwaarde.

Naast een grote designvrijheid wat het frame betreft, biedt onze technologie de mogelijkheid om componenten zoals scharnieren, bevestigingspunten of zelfs elektronica in het polyurethaanframe te integreren. Bovendien kunnen er tijdens dezelfde processtap bijkomende componenten aan het bouwproduct worden bevestigd via verlijming en/of verankering, gebruikmakend van het identieke PU-materiaal.

Contacteer één van onze specialisten voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw toepassing.

Slimme polyurethaantoepassingen

Ontdek welke oplossingen we bieden in uw sector.