WST technologie

Polyurethaan framing en verlijming in één bewerking! Exypnos biedt u een hoogwaardige technologie om op een kostenefficiënte manier polyurethaanafdichtingen aan te brengen op de meest uiteenlopende producten.

WST is de kern technologie

WST technologie

Het polyurethaanframe wordt in een volledig open matrijs aan het product aangegoten. Bij dit drukloos en stressloos gietproces wordt gebruik gemaakt van een flexibele mal of “soft tool” welke het mogelijk maakt om producten met grote vormtoleranties te voorzien van een nauw aansluitende dichting. In vaktermen noemt met dit flush glazing.

De synchroon gerobotiseerde bewegingen van de doseerkop en van de matrijs, zorgen ervoor dat het polyurethaan in de perfecte en gewenste vormgeving aangebracht wordt.

De WST technologie biedt een hoge flexibiliteit wat productafmetingen betreft en een niet onbelangrijk bijkomend voordeel zijn de budgetvriendelijke matrijzen. Ook de mogelijkheid om tijdens éénzelfde proces zowel framing en verlijming uit te voeren met identiek polyurethaanmateriaal maakt het een kostenefficiënte technologie.

Legende

1. Upper mold structure 2. Nozzle 3. Slider – mold structure 4. Soft Tool 5. Lower mold structure 6. Panel to be framed 7. Polyurethane

Legende

1. Upper mold structure 2. WSTplus profile 3. Nozzle 4. Slider – Mould structure 5. Soft tool 6. Lower mold structure 7. Polyurethane 8. Panel to be framed

WSTplus technologie

Bij deze techniek wordt met een bijkomend flexibel profiel, het “WSTplus profiel” gewerkt in een semi-gesloten caviteit. Deze opent tijdelijk door middel van een spuitnozzle en sluit terug na het aanbrengen van de polyurethaan.

Er kunnen – ook aan de achterzijde- heel nauwe maattoleranties aangehouden worden en extra functionaliteiten, zoals opstaande ribben en afstandhouders, worden onmiddellijk in polyurethaan gegoten.

Het “WSTplus profiel” wordt in positie gebracht en gehouden door de bovenste matrijshelft, die ook nog allerhande integraties met zeer grote nauwkeurigheid kan positioneren.

Deze technologie is geschikt om tijdens éénzelfde proces zowel framing van een product als een verlijming van diverse componenten op ditzelfde product uit te voeren met identiek polyurethaanmateriaal.

Gecombineerde en kostenefficiënte technologie

  • Framing & verlijming in éénzelfde productiestap
  • Veréénvoudigde logistieke flow
  • Droogtijden korter dan 60 seconden dankzij reactief polyurethaan systeem

Drukloos polyurethaan gietproces

  • Dynamische menging onder lage druk
  • Nauwkeurig doseervolume
  • Ruime mogelijkheden wat betreft gietdebiet

Unieke “Soft Tool” technologie

  • Géén glasbreuk
  • Laat toe om dun, lichtgewicht glas te bewerken
  • Perfect polyurethaan A-oppervlak / flush glazing
  • Texturisering mogelijkheden

Slimme polyurethaantoepassingen

Ontdek welke oplossingen we bieden in uw sector.